O nas

Pupillam = jabolko

Obišči našo spletno trgovino

O nas

Pupillam = jabolko

Obišči našo spletno trgovino

Pupillam = Jabolko

Pupillam pomeni jabolko = simbol božanskega.

Jablane simbolizirajo modrost in napotke, tudi ljubezen, resnico, mir, lepoto, iskrenost, romanco, plodnost in spominjanje. Pri Keltih je bilo jabolko tudi simbol kreativnosti (kot tudi stvaritve) ter emblem umetnosti in poezije.

Pupillam = Jabolko

Pupillam pomeni jabolko = simbol božanskega.

Jablane simbolizirajo modrost in napotke, tudi ljubezen, resnico, mir, lepoto, iskrenost, romanco, plodnost in spominjanje. Pri Keltih je bilo jabolko tudi simbol kreativnosti (kot tudi stvaritve) ter emblem umetnosti in poezije.

Gumb

Namen in poslanstvo

Društvo Pupillam, so.p., ima glavno poslanstvo spodbujanja potenciala v posamezniku in družbi za snovanje in realizacijo idej za boljše in bolj zdravo življenje vseh živih bitij in za ohranjanje narave. S svojim delom ustvarjamo pogoje za bolj zeleno bivanje na Zemlji.

Ucne delavnice

V programu učnih delavnic in drugih usposabljanj in izobraževanj je bilo že veliko udeležencev, ki so ostali z nami ali nadaljevali svojo karierno pot: Ida, Katka, Primož, Matjaž, Igor, Slavica, Darja, Maja, Boštjan, Robert, Robi… ter prostovoljci, ki običajno postanejo del naše stalne ekipe: Neva, Dušica, Rebeka, Mojca… in še kdo se lahko pridruži.

Ekipa

Ekipo Pupillama sestavljamo redno zaposleni, partnerji, prostovoljci, stranke in drugi deležniki naše organizacije, ki vsak po svoje prispevamo k obstoju, rasti in uresničevanju namena in poslanstva.

Iris Magajna, vodja socialnega podjetja in predsednica društva, mama in ata ekipe, rama za tolažbo, motivacijo in trda roka za red in disciplino.

Tina Arnuš, pobudnica zero waste delovanja in vodja trgovine Zelena japka, najbolj stroga kontrola v nabavi, ki dobavitelja preveri in nadzira, da so v skladu z našimi pogoji nabave.

Tadeja Petrovič Cvilak, nasmejana svetovalka v trgovini in prva okuševalka novih jedi, najboljša v pisanju in oblikovanju objav za socialna omrežja, svetovno dobrih sporočil.

Miro Mihec, nadzornik in etični vodja, ki nam kaže pot delovanja po družbeno odgovornih principih, vedno dobre volje in najbolj glasen oglaševalec našega poslanstva v medijih preko www.etika.si in www.kupujemodgovorno.si.

Ekipo sestavljajo tudi… računovodstvo Topfin, odvetniška pisarna Kežmah, Etika, podjetje za etični marketing, IT-MELONA za digitalizacijo in digitalni marketing, NLP Center za osebnostni razvoj, ter energetski, kadrovski in drugi svetovalci, ki nam svetujejo in podpirajo naše poslovanje, ter dobavitelji, s katerimi soustvarjamo nove izdelke, se skupaj razvijamo in rastemo. Za uspeh in razvoj potrebujemo partnerja, ki zraven stroke, razume še naše poslanstvo in spoštuje vrednote, za katere se zavzemamo. Izjemno hvaležni smo za prijatelje v podjetjih Avtovleka Ketiš, Nucleus plus, Etika, Ekosen in skupini podjetnikov BNI Agora za njihove izkušnje, nasvete in podporo.

Prostovoljstvo

Naša organizacija vključuje prostovoljce v prostovoljsko delo na področju ozaveščanja ljudi o možnosti delovanja in življenja brez odpadkov, zmanjšanja odpadkov, o pomenu zauživanja sveže, lokalne in sezonske hrane, o vključevanju vseh skupin v delovanje skupnosti, o pomenu sodelovanja za harmonijo sobivanja z vsemi živimi bitji in naravo. Prostovoljci pomagajo tudi pri vzdrževanju kotička ponovne uporabe in izvajanju dogodkov v naši organizaciji. Prostovoljci, ki so prejemniki denarne socialne pomoči, so upravičeni do redne mesečne denarne nagrade.

Kontaktirajte nas za vključitev!

Deležniki nevladnih organizacij so tudi državne institucije, ministrstva, lokalna skupnost, to je občina, v našem primeru Mestne nepremičnine, Mariborske tržnice, krajevna skupnost, sosedje in organizacije s katerimi sodelujemo tako na okoljevarstvenem kot na socialne področju, ter predvsem pa naše čudovite stranke, ki jih je vsak dan več in nas spodbujajo in podpirajo. Z njimi je veliko lažje

Preveri ponudbo izdelkov
v naši E-trgovini

Pojdi v trgovino

Dogodki

Več o dogodkih na naši FB strani

1.10.

Festival konoplje

od 10:00, Posestvo Sončni raj, Vodole 2

4.10.

Festival jabolk, kostanjev in mošta

od 13:30 – 17:00,
Mala ulica, Dominkuševa 5

22.11.

Kupujem odgovorno

Europark Maribor,
od 9:00-21:00 stojnice
od 17:00 – 19:30 zabavni program

Preveri ponudbo izdelkov v naši E-trgovini